Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Divendres 19 de Abril del 2024

Els tres fills de la Cristina i el Sergio mai han anat a l’escola. La parella va prendre la decisió d’educar-los a casa, amb els seus propis recursos, fins que es van mudar a Brussel·les, on els van matricular en una escola lliure que sí que els convencia. A Espanya, expliquen, mai van trobar aquesta opció i es van llançar al homeschooling, tot i que és una pràctica que aquí no està contemplada.

Aquesta modalitat, triada per unes 2.000 persones a Espanya segons els càlculs de les associacions, es troba en un buit legislatiu. No està prohibida expressament per llei. La Llei Orgànica d’Educació diu que els nens i nenes han d’estar escolaritzats obligatòriament dels 6 als 16 anys, però el Tribunal Constitucional va resoldre el 2010, arran de dos casos a Màlaga, que la “invocada facultat dels pares de triar pels seus fills una educació aliena al sistema d’escolarització obligatòria per motius d’ordre pedagògic no està compresa en cap de les llibertats constitucionals”.

Llegiu-ne més fent clic aquí. 

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies