Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dijous 13 de Juny del 2024

El curs escolar, que arranca el 12 de setembre, començarà marcat pels atemptats de fa dues setmanes a Barcelona i Cambrils. “Han trasbalsat la comunitat educativa i han interpel·lat la consciència dels educadors”, ha resumit la nova consellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí, en la roda de premsa d’inici de curs. En aquest sentit, ha avançat que el departament està preparant materials educatius per “abordar” els atemptats a les aules, i ha afegit que es plantejaran formar els mestres amb el protocol de prevenció de la radicaliztació islamista (fins ara, només ho feien els equips directius).

El protocol de prevenció, que es coneix per les sigles Proderai, es va aprovar a finals del 2016, és a dir, a la meitat del curs passat. El van elaborar conjuntament els Mossos d’Esquadra i el departament d’Ensenyament arran dels atemptats a la revista francesa Charlie Hebdo, i en les seves 80 pàgines recull quins poden ser símptomes de radicalització, com poden actuar els centres el funció del cas i quines activitats educatives es poden fer a l’aula per fomentar la convivència.

Segons Ensenyament, fins ara la formació pel que fa a aquest protocol s’havia circumscrit als equips directius de centres, tots els de la pública i la concertada. A ells els correspon participar, en representació dels instituts, a les Juntes Territorials d’Avaluació i Seguiment (JTAS), que és on es traslladen possibles casos de radicalització. En aquests grups de treball hi ha també representants de l’Administració i sobretot dels Mossos d’Esquadra.

Descobriu-ne més fent clic aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies