Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Divendres 21 de Juny del 2024

El departament d’Ensenyament eliminarà a partir d’aquest curs la possibilitat dins la borsa de treball que els mestres sol·licitin que no se’ls nomeni en cas que tinguin una altra ocupació. Davantla incorporació el proper setembre de més de 5.500 mestres a les aules catalanes –fruit de l’ampliació de la plantilla, la cobertura de les jubilacions i la millora de les substitucions–, fonts de l’Administració argumenten que hauran de tenir disponibles quants més professionals millor.

A la pràctica, el que se suprimirà és el que entre els docents interins es coneix com la congelació del número. Per fer de mestres al sistema públic, els professionals s’han d’inscriure a la borsa de personal docent, on queden a l’espera que els nomenin per fer substitucions o ocupar places definitives (de jubilacions, per exemple). Fins ara, els qui estaven a la borsa i rebien una oferta de feina externa (en un centre concertat, posem per cas), podien acceptar-la i congelar el seu número, de manera que no se’ls cridava per cobrir baixes. Això els permetia no haver de dir que no, motiu d’expulsió de la borsa. A partir d’ara, Ensenyament obligarà els docents a acceptar els nomenaments o a quedar fora de la llista.

Llegiu-ne més des del següent enllaç

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies