Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dijous 20 de Juny del 2024

“Volem que els alumnes observin com és tot un procés creatiu, des de la idea original fins el resultat final, que entenguin que això no és que arriba un artista i pinta, sinó que primer s’ha pensat el motiu, s’ha buscat documentació, s’han fet esbossos, s’han considerat els possibles materials i tècniques, etc.” Arnau Rodellar, professor d’Educació Viscual i Plàstica de l’Institut Torrent de les Bruixes està coordinant aquest projecte, amb l’objectiu de potenciar la creativitat dels alumnes, però també, segons explica, “de renovar la imatge de l’institut i dignificar un espai públic de la ciutat”.

En el projecte ja fa temps que s’hi treballa, si bé aquesta setmana ha començat la fase més vistosa: la de producció. Abans, però, els alumnes han triat que els temes sobre els quals tractaran les dotze obres siguin l’amistat, la solidaritat i el gènere, i han conegut els esbossos dissenyats pels artistes, que ara es traspassen a la paret, quadrícula a quadrícula. A més, en horari extraescolar alumnes i professors voluntaris han pintat de gris tot el mur per tapar les pintures que hi havia fins ara, a fi que els artistes treballin sobre una capa d’imprimació. Els anteriors dibuixos que decoraven el mur dataven de 2005, quan es va fer un altre projecte d’art urbà, però amb el pas del temps havien anat deteriorant-se. Han durat 13 anys. Les que es posen ara possiblement no ho facin tant, però el projecte continuarà el curs vinent amb la façana interior dels murs.

 Descobriu-ne més fent clic aquí
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies