Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dimecres 24 de Juliol del 2024

Betty Friedan, en La mística de la feminitat (1965), va verbalitzar el malestar inefable –“el problema que no té nom”– d’aquelles dones nord-americanes que, emmarcades en una rutina mecanitzada i alienant, havien estat despullades de les seves voluntats i inquietuds: “Puc fer-ho tot i m’agrada, però això no deixa temps per pensar en el que una és realment. […] No tinc un problema al qual pugui donar-se-li un nom determinat. Però estic desesperada”. Mig segle més tard, i en un context de capitalisme salvatge, Lina Meruane (Xile, 1970), escriptora i docent, reedita Contra los hijos.

Meruane recupera el text de Friedan i el discurs pronunciat per Virginia Woolf el 1931, així com també significatius textos literaris –com, per exemple, l’obra teatral Casa de nines de Ibsen o la novel·la avantguardista Parc industrial de Galvão– per preguntar-se: “Què ha succeït? No ens havíem alliberat, les dones, de la condemna o de la cadena dels fills que ens imposava la societat? No havíem aconseguit sortir i entrar i sortir del cèrcol domèstic deixant enrere les culpes?”.

Llegiu-ne més aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies