Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dimecres 24 de Juliol del 2024

El Departament d’Ensenyament ha fet públics els resultats de la prova externa Aptis d’avaluació del nivell d’anglès a la secundària encarregada al British Council, segons els quals els joves catalans superen els estàndards marcats com a òptims per la Unió Europea com a objectiu pel 2020. La UE estableix que el 50% dels joves haurien de tenir uns coneixements iguals o superiors al B1 -nivell que els permetria mantenir una conversa simple- i els resultats de l’Aptis mostren que els alumnes catalans han obtingut un 65.9% de puntuació global. Aquesta dada, segons el president del Consell Superior d’Avaluació de Catalunya, Joan Mateo, suposa que la xifra podria pujar al 75% al final d’aquesta legislatura.

Aquesta prova, que va ser realitzada per 1.416 alumnes de 51 centres -els mateixos que participen a PISA, per mantenir la proporcionalitat- va ser encarregada a finals del curs passat pel Consell Superior d’Avaluació amb l’objectiu de dibuixar un mapa del nivell de coneixement de la llengua anglesa a les escoles catalanes. L’examen, que va tenir un preu d’uns 50.000 euros i va ser licitada al British Council, ha de servir com a comparativa amb els resultats de les proves de competències bàsiques d’anglès.

Descobriu-ne més fent clic aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies