Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dimarts 28 de Maig del 2024

L’imprès de preinscripció escolar per al curs 2018/19 no inclourà cap casella perquè els pares triïn la llengua vehicular de l’ensenyament dels seus fills, segons publicava ahir el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) en la resolució en la qual s’aproven les normes de preinscripció i matrícula d’alumnes del segon cicle d’educació infantil, primària i l’ESO.

De fet, el full de preinscripció no presenta cap novetat en matèria lingüística respecte del d’altres anys i continua demanant als pares dels nens que s’escolaritzen per primer cop quina és la seva llengua materna per poder aplicar-los, en cas que calgui, programes d’adaptació lingüística que els facilitin l’aprenentatge. D’aquesta manera, queda esvaït, almenys de moment, el fantasma d’una doble línia escolar en funció de la llengua d’origen.

El tràmit administratiu d’aquest any és notícia després que, el febrer passat, el govern espanyol digués que podria aprofitar la intervenció de la Generalitat a través de l’article 155 de la Constitució per incloure la polèmica casella del castellà en la preinscripció per al curs que ve.

Llegiu-ne més aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies