Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dilluns 15 de Abril del 2024

El Departament d’Ensenyament va presentar ahir l’oferta inicial de places per a la preinscripció escolar del curs 2018/2019, que redueix lleugerament el nombre de grups de P3, d’acord amb la tendència a la baixa de la natalitat, i augmenta el de primer d’ESO, un segment d’edat en què encara es registren augments de població en espera d’una pròxima caiguda.

Així, l’oferta inicial, en espera que es tanqui tot el procés, redueix en cinc el nombre de grups de P3 (que queden en 3.149), malgrat que s’ha augmentat el nombre de places, i augmenta en 75 les del primer curs de la secundària obligatòria (amb un total de 2.893 grups). Per titularitat dels centres, les escoles públiques perden dos grups de P3 i les concertades tres, mentre que a secundària la pèrdua és de 1.924 grups en la pública i 969 en la concertada.

La tendència demogràfica a la davallada de places a primària i a l’augment a secundària ha fet que els darrers anys el Departament d’Ensenyament hagi emprès una sèrie de mesures per ajustar-se a aquesta realitat. D’una banda, hi ha el tancament de grups de P3 allà on no hi ha prou alumnes i l’ampliació de places d’ESO allà on en falten. Els tancaments de grups, però, han estat fortament criticats pels sindicats i les associacions de pares, que reclamen a l’administració que aprofiti la davallada de la natalitat per establir unes ràtios (nombre d’alumnes per mestre) més baixes per poder, d’aquesta manera, atendre millor els alumnes.

Llegiu-ne més aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies