Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dimarts 23 de Juliol del 2024

El Dia Escolar de la No-violència i la Pau (Denip) es va crear l’any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal. Es practica a escoles de tot el món, els dies 30 de gener i propers. La data correspon a l’aniversari de la mort, el 1948, de Mahatma Gandhi, líder indiscutible de la no-violència activa, que assegurava que “no hi ha camins per a la pau: la pau és el camí”.

El Denip propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau. El seu missatge bàsic diu: “Amor universal, no-violència i pau. L’amor universal és millor que l’egoisme, la no-violència és millor que la violència i la pau és millor que la guerra.” A Girona, en el marc d’aquesta diada, des de l’any 2009 es fa un acte molt especial, la UAP! (PAU!, a l’inrevés), una cantata protagonitzada per alumnes dels instituts de les comarques gironines i organitzada pels seus professors de música. El Teatre Municipal emmarca aquesta activitat impulsada i conduïda per Mercè Rigau i Món Bover, amb la direcció artística de Cràdula Teatre. En l’edició d’enguany, la UAP! constarà de 10 sessions, en què actuaran un total de 1.170 alumnes de secundària de 39 instituts diferents.

Descobriu-ne més fent clic aquí.

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies