Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Diumenge 14 de Juliol del 2024

El sotrac més important en ser mare va ser la manera radical com vaig haver de rellegir la pròpia infantesa, i fer-me adulta del tot, plantant cara al passat, havent de resoldre temes pendents que no havia sabut afrontar abans, després d’adonar-me que la meva filla també necessitava que ho fes.

Què t’ha costat aprendre?

Per a mi, controladora de mena, m’ha costat entendre què significa no poder controlar-ho tot. Encara em costa. Em costa trobar el punt intermedi entre uns límits massa ferms i el caos.

Com et van educar?

D’una manera irrespectuosa i abusiva, i espero no repetir-ho. Em quedo amb records macos, amb petits detalls, però en línies generals porto posada una antena que detecta i intenta impedir reproduir els esquemes i imposicions que vaig patir.

Concretament, què intentes fer de forma diferent?

Tot. No obligar els meus fills a fer el camí d’estudis o professional que jo marqui. No abusar de la seva sexualitat ni del seu cos. No imposar que estimin ningú que no vulguin. Fer-los costat perquè siguin qui vulguin ser. Escoltar-los. Respectar-los.

En què consisteix educar?

Respectar els infants i ensenyar-los a respectar. Quan respecto la meva filla em semblo bleda i quan intento que em respecti a mi o als altres em sento una dictadora, culpable de no respectar-la a ella. Fa riure, oi? Vaig trobant el punt intermedi.

Llegiu-ne més aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies