Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Diumenge 23 de Juny del 2024

La delinqüència juvenil està estancada des de l’any 2010 a Catalunya, els professionals que treballen amb aquests menors, però, detecten canvis en el seu perfil, que també es reflecteixen en la societat. Una d’aquestes constatacions és que hi ha més menors infractors als quals se’ls diagnostica una patologia mental, i cada any els jutjats de menors dicten més internaments terapèutics, tot i que actualment la direcció general de Justícia Juvenil només disposa d’una unitat, Els Til·lers, amb dotze places.

Una segona tendència és que els joves estrangers, la majoria magribins, sense documentació ni família, comencen a ser majoria als centres educatius d’internament, on els menors poden estar tancats fins a vuit anys per haver comès un delicte greu, des de robatoris fins a homicidis. Aquest és cas del centre educatiu L’Alzina, que entre els 79 joves que acull actualment, el 60% són nouvinguts i un d’ells compleix una mesura educativa per haver format part d’un grup terrorista, gihadista. Alguns d’aquests joves nouvinguts primer han estat atesos per la direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (Dgaia), i n’hi ha que després acaben a la presó.

Descobriu-ne més fent clic aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies