Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dijous 20 de Juny del 2024

“Mare, em vull posar el vel”. Aquesta va ser la demanda de la Charlotte a la seva mare als 13 anys. Feia uns mesos que havia començat a interessar-se per l’Islam.

A partir d’aquí, la nena va començar un procés que la va portar a convertir-se en Amina, a practicar una de les versions més rigoroses de l’islam, el salafisme pietista, i a casar-se, poc abans dels 18 anys, amb un marit polígam. És la història que recull la seva mare, Lau Nova, al llibre “Ma chère fille salafiste” i que ha explicat ara, en primera persona, a TV3.

Lau Nova recorda que la seva filla era una nena brillant, bona estudiant i envoltada d’amics:

“A poc a poc, es va anar transformant i va modificar el seu comportament per passar a ser una nena que s’apaga, que a poc a poc consumarà la ruptura amb el seu entorn fins al punt de canviar-se de nom.”

L’origen de la història se situa a Lió, a França, en un barri no conflictiu i en el si d’una família de no creients. És en aquest ambient que creix la Charlotte, fins que una situació familiar complicada i un desengany amorós la porta a acostar-se a l’islam, a voler estudiar l’Alcorà.

Llegiu-ne més aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies