Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Diumenge 21 de Abril del 2024

La Fundació RANA (xarxa d’ajuda a infants abusats) és una organització sense ànim de lucre que treballa a les Illes Balears amb la funció social de prevenir l’abús sexual infantil per mitjà d’activitats de sensibilització, educació i treball en xarxa. Mirem d’involucrar-hi docents, educadors, pares, mares i persones cuidadores.

La nostra eina principal i la que facilitem als infants perquè aprenguin a defensar-se d’un possible abusador és el programa Crida ben fort, que està enfocat a l’àmbit educatiu i que gira al voltant del conte Crida ben fort, Estela! (text de Bel Olid i il·lustracions de Martina Vanda). A través seu, aconseguim obrir un diàleg sobre l’abús amb els més petits.

És important remarcar que, segons la definició del National Center of Child Abuse and Neglect (1978), quan parlem d’abús sexual infantil, fem referència a «contactes i interaccions entre un nen o una nena i una persona adulta, quan aquesta (la persona agressora) utilitza la criatura per estimular-se sexualment a si mateixa, a la víctima o a una altra persona. L’abús sexual el pot cometre també un menor d’edat que és significativament més gran que la víctima o quan la persona agressora està en una posició de poder o de control sobre l’altra». L’abús sexual entre iguals és una realitat a la qual no hem de tancar els ulls, perquè, moltes vegades, la diferència d’edat és mínima o inexistent.

Descobriu-ne més fent clic aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies