Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Diumenge 14 de Juliol del 2024

Cada 31 de maig l’Organització Mundial de la Salut (OMS) recorda la necessitat d’acabar amb l’epidèmia del tabaquisme. Una addicció que no només perjudica els fumadors i el seu entorn sinó que també afecta els sistemes nacionals de salut, les economies dels països, el canvi climàtic i, en definitiva, el propi desenvolupament dels estats. Per aquest motiu, l’OMS ha triat per 2017 el lemaEl tabac: una amenaça per al desenvolupament.

El consum directe o indirecte de tabac causa 6 milions de morts anuals, una xifra que podria ascendir fins els 8 milions si no es prenen les mesures adequades encaminades a promoure la reducció del consum. De fet, entre les fites fixades per l’Organització de Nacions Unides (ONU), que pretén complir en l’any 2030 (l’anomenada Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible), s’inclou la reducció d’un terç de les morts prematures per malalties no transmissibles a tot el món. Entre aquestes apareixen les malalties cardiovasculars, el càncer i les afeccions pulmonars.

Llegiu-ne més fent clic aquí.

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies