Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Divendres 21 de Juny del 2024

La Comissió d’Igualtat del Congrés ha aprovat aquest dijoys una proposició no de llei (PNL) presentada pel grup Unidoss Podemos-En Comú Podem-En Marea que insta el Govern espanyol a posar fi a la imposició de les faldilles en algunes escoles. La iniciativa ha comptat amb el vot a favor del PSOE, el vot en contra del Partit Popular i l’abstenció de Ciutadans.

L’objectiu de la PNL és demanar a l’Executiu que faci les modificacions legislatives pertinents (entre elles la referida a la Llei d’Igualtat de 2007) per acabar amb la imposició dels uniformes diferenciats per sexe als centres educatius. És una pràctica que segueixen alguns col·legis concertats i privats i que perpetua els estereotips de gènere.

El PP justifica la seva decisió qualificant la proposta d’”innecessària” perquè “el prinicipi de no discriminació ja està contingut en la Llei d’Igualtat i en la Llei d’Educació”. D’altra banda, prossegueixen fonts de la formació, “hi ha l’autonomia del centre i això és decisió del consell escolar. No hi ha cap norma que prohibeixi deixar que escullin, això depèn de la seva decisió”.

Llegiu-ne més fent clic aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies