Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Diumenge 23 de Juny del 2024

Avui, m’agradaria demanar que comencem a somiar un pla per construir un món millor. Un món més just. I aquesta és la manera de començar: hem d’educar les nostres filles d’una manera diferent. I també hem d’educar els nostres fills d’una manera diferent”. La novel·lista nigeriana Chimamanda Ngozi Adichie adverteix amb aquestes paraules que aconseguir viure en un món més igualitari demana fer les coses diferents. I per què apostar per iniciar la transformació per les aules? Fer-ho diferent és una oportunitat de generar canvis amb efecte multiplicador a la vida social. Avui, 25 de novembre, és dia de seguir reivindicant l’educació com a eina per a transformar i desconstruir la cultura de la violència masclista.

Quan parlem de fer-ho diferent i aconseguir viure en una societat equitativa parlem d’educar amb mirada feminista. Perquè sense justícia de gènere no hi ha justícia social. Conscients de les reticències que encara provoca el terme feminista en alguns àmbits, solem parlar d’educar amb perspectiva de gènere. Expressat d’una o altra manera, no vol dir altra cosa que educar de manera no sexista ni androcèntrica. El primer pas per transformar-ho: assumir quina part de nosaltres és i segueix sent masclista –o inconscientment masclista–.

Llegiu-ne més fent clic aquí.

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies