Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dilluns 14 de Octubre del 2024

La participació està de moda. Des de les diferents administracions s’engeguen múltiples processos participatius. En molts d’aquests processos, però, s’obliden d’incloure-hi la participació d’infants i joves. Malauradament, les polítiques d’infància s’han centrat en la prevenció i la protecció dels infants i adolescents en situació de risc social, i no s’ha promogut una millora substancial del compliment dels drets reconeguts a la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de l’Infant, sobretot aquells més relacionats amb la participació. Massa sovint, quan es fa referència a la participació infantil i juvenil, es fa a través de la intermediació dels adults, que són els que acostumen a gestionar les problemàtiques, els aspectes que cal tractar, els canals de participació, etc.

Com a ciutadans de ple dret que són, els infants i els adolescents han de poder fer ús d’una participació real, activa i directa, sobretot pel que fa als aspectes que els afecten directament. És necessari tenir en compte la perspectiva de la infància i facilitar la seva participació en la presa de decisions. Ara bé, com podem fer realitat el dret a la participació social dels infants i adolescents a la nostra ciutat?

Descobriu-ne més aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies