Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dijous 13 de Juny del 2024

Carlos Cruz parla sense embuts sobre la seva infància i adolescència marcades per la violència en un barri popular al nord de la Ciutat de Mèxic en el qual el crim organitzat campa a plaer, fagocitant el dia a dia dels habitants que acaben normalitzant la taxa de morts per habitant o els feminicidis. Cruz parla també del ‘jovenicidi’: “eliminen i abusen de la joventut mexicana per usar-los pel negoci criminal”. Ell era un d’aquests joves: en la seva adolescència va ser cap d’una de les bandes més nombroses de la zona. “No vam saber en quin moment vam passar a ser tan violents”, reflexiona posant la vista en un país en el qual “els joves maten i segresten a joves” i en on la por “no ens deixa actuar ni renunciar a aquesta violència” de la qual s’acaba culpant a les víctimes pel “terror a descobrir que qui està darrere del crim és el Govern”.

Fa 18 anys, després de l’assassinat d’un company, Cruz va deixar de costat la violència i va propulsar el naixement de l’organització Cauce Ciudadano, convertint-se en el que ell anomena un ‘pandillero por la paz’ i treballant de manera preventiva amb els joves en un espai de cures i reconeixement. Ve de camí a Granada, on ha estat convidat per treballar amb les comunitats gitanes i fa una parada a Barcelona per participar d’una xerrada de l’Institut Català Internacional de la Pau (ICIP) en el Casal del Pou de la Figuera.

 Llegiu-ne més aquí
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies