Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dissabte 20 de Abril del 2024

Són quarts de cinc de la tarda i una vintena de criatures acaben el berenar i corretegen per una petita plaça de Trinitat Vella que dóna a la Biblioteca Municipal José Barbero. Un cop enllestit l’entrepà, la Mar, una jove monitora, crida els menuts que, en petits grups van entrant a les instal·lacions de la biblioteca. Encara estan un xic eixelebrats quan la Mar comença a desplegar cartells, cartolines de colors i llibres per una petita estança. Està a punt de començar la seva cita setmanal amb la lectura de la mà de Menja Llibres, un projecte que busca fomentar l’amor per la literatura dels més menuts.

Portar un grup de vint nens i nenes de segon de Primària a una biblioteca just després de les classes no és fàcil; “han de ser conscients que entren a un espai diferent, en el que se’ls demana calma i atenció”, explica l’Eva Saumell, coordinadora pedagògica del Menja Llibres. Així, els ‘rituals de relaxació’ comencen amb una anàlisi de les seves emocions en el moment d’entrar a la biblioteca. “Aquest trimestre estem treballant l’autoconeixement dels sentiments i el respecte per les emocions dels altres a través de poesia i textos, així com de dinàmiques conjuntes”, apunta Saumell.

Llegiu-ne més fent clic al següent enllaç

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies