Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dimecres 22 de Maig del 2024

El nombre de denúncies per violència masclista a Catalunya va augmentar un 17,5% l’any passat respecte del 2016, amb un total de 22.952, segons un informe de l’Observatori Contra la Violència Domèstica i de Gènere, fet públic ahir, que recull dades del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Es tracta d’un percentatge lleugerament superior al 16,4% que es registra a tot l’Estat.

Aquestes dades donen una taxa de 56,87 dones denunciants per cada 10.000 dones, una xifra sensiblement per sota de la mitjana estatal, que és de 66,65, i que situa Catalunya a la part baixa d’entre els territoris de l’Estat.

Catalunya també destaca pel fet que els jutjats van adoptar l’any passat menys de la meitat de les ordres de protecció i mesures cautelars que van demanar les dones en casos de violència masclista. En concret, van resoldre a favor de la dona només el 48% de les peticions, mentre que la mitjana estatal és del 68%, la qual cosa la situa com la comunitat autònoma amb menys proporció d’ordres atorgades.

Llegiu-ne més aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies