Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dissabte 12 de Octubre del 2024

Al voltant d’1,5 milions d’infants i joves catalans han traspassat aquest dimarts la porta de la seva escola o institut per primer cop des del 21 de juny. És l’inici de curs. I això sense comptar les escoles bressol o les universitats, que no necessàriament comencen avui la seva activitat. ¿Què els depararà aquest any, a tots aquests alumnes? ¿I als seus professors, famílies, associacions en què participen…? Fer prediccions no és senzill, però l’agenda de les administracions, agents socials, entitats educatives, col·lectius de docents i d’estudiants permet fer un anàlisi de quines seran algunes de les novetats que ens depara el curs 2017-2018.

La gestió dels atemptats en una escola intercultural

La repercussió dels atemptats sobre el sistema educatiu és a hores d’ara una incògnita. Més enllà de la gestió del dol i de les converses dels primers dies, els professors es pregunten si la radicalització dels joves de Ripoll ha de fer revisar el model d’integració escolar català. Els experts en aquest punt demanen prudència, com també ho fan en l’aplicació del protocol que Ensenyament ha elaborat per detectar símptomes de radicalització islamista. Molts docents, educadors i famílies debatran en les properes setmanes sobre com fomentar l’educació intercultural i per la pau, com combatre l’exclusió social juvenil o com prevenir la possibilitat que creixi la islamofòbia a les aules.

Descobriu-ne més aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies