Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dimecres 22 de Maig del 2024

Accedim a la Central Tèrmica de Cicle Combinat del Besòs, inaugurada l’any 2002 i propietat de la companyia Endesa. Hi hem entrat incrustats en un grup de primer de batxillerat tecnològic de l’Institut Torrent de les Bruixes de Santa Coloma de Gramanet, el qual, ens explica el seu professor, David de Pablo, aquests dies està estudiant els diversos tipus de centrals elèctriques que existeixen. “Poder visitar aquesta central ens va molt bé, per proximitat, perquè ho estan estudiant i perquè això és una instal·lació industrial, o sigui que hi ha aspectes que treballaran més endavant però que ara ja hauran vist”, comenta de Pablo.

La visita comença amb una xerrada inicial, d’uns trenta minuts, a càrrec de Justi, l’educadora d’Endesa que ens farà de guia durant les prop de dues hores que durarà. És com una classe normal, encara que segurament més distesa i amb una professora accidental i molt preguntona. De seguida es nota que els alumnes porten treballada la matèria, mentre que l’element incrustat no rasca bola. Cap al final el profe m’explicarà que havien quedat amb el grup (no gaire nombrós, una dotzena d’alumnes, la majoria nois) que tothom faria com a mínim una pregunta a la Justi, però que no tots hauran complert aquest compromís.

Descobriu-ne més aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies