Els casos d’assetjament a través de les noves tecnologies estan creixent a una velocitat desenfrenada: només al 2016 es va registrar un augment del 87% respecte l’any anterior, amb 1.207 casos detectats per la Fundación ANAR (Ajuda a Nens i Adolescents en Risc). Tot i que la mateixa entitat destaca que els joves cada cop són més conscients d’aquest tipus de bullying, hi ha un problema d’entrada: és un assetjament que en molts casos es pateix en solitud.
Ja no només ens trobem amb els insults i les increpacions a viva veu, sinó que els comentaris desagradables es donen a través d’una pantalla, de manera silenciosa, i protegint la identitat de l’agressor. Així, els joves que pateixen ciberbullying han de trencar el gel i confessar que estan patint aquesta violència, que pot ser invisible per a famílies i educadors. Per això, generar mecanismes de detecció precoç i apoderament de les víctimes, tot plegat emmarcat en una política educativa focalitzada en la resolució de conflictes, cobra cada dia més importància.
És per aquest motiu que el Mobile World Capital (MWC), en el marc del Mobile World Congress de Barcelona, ha decidit posar el focus en el ciberbullying. El MWC, de la mà del seu projecte d-LAB, busca accelerar la transformació digital en la societat per a generar solucions tecnològiques a diversos problemes. I enguany el repte escollit ha estat el ciberbullying. “El Mobile és un congrés enorme que genera marca i posa Barcelona en la primera línia tecnològica. Però hem de generar identitat digital 365 dies l’any i, sobretot, tenim el repte de treballar per a que tota la innovació acabi deixant un llegat a la ciutat que pugui beneficiar el conjunt de la societat”, explica Jordi Arrufí, director del d-LAB.
Descobriu-ne més des del següent enllaç