Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dimarts 23 de Juliol del 2024

Catalunya ha fet grans avenços els últims anys en la lluita contra l’abandonament escolar prematur (el que es produeix en l’educació secundària postobligatòria), però és encara lluny de la mitjana de la Unió Europea (UE). Així ho acredita l’estudi de la Fundació Jaume Bofill L’escola no és per a tu: el rol dels centres educatius en l’abandonament escolar, dirigit per la doctora en sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Aina Tarabini, que recorda que el percentatge d’abandonament escolar prematur a Catalunya s’ha reduït del 32,9% del 2008 fins al 18,9% del 2015, deu punts per sobre del 10,9% de la mitjana europea el 2015.

L’estudi atribueix part de la reducció de l’abandonament al fet que, amb la crisi, molts joves que abans optaven per deixar l’institut per posar-se a treballar, ara continuen els estudis. Amb tot, el fenomen és preocupant i la investigadora avisa que “l’abandonament escolar prematur és el repte més alarmant i urgent del sistema educatiu català”. Catalunya és el tercer país de la zona euro amb un percentatge d’abandonament més elevat, només per sota de l’Estat espanyol i Malta.

 Llegiu-ne més aquí
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies