Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Diumenge 14 de Juliol del 2024

Pot semblar una obvietat, però no hi ha unanimitat en la comunitat científica al voltant de les seqüeles sexuals i afectives en les dones que han patit abusos sexuals durant la infància i l’adolescència.

Ara, un estudi elaborat pel Programa d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva de Catalunya (PASSIR), que publica la revista Gaceta Sanitaria, ha observat que les disfuncions sexuals són significativament més freqüents entre les dones supervivents d’un abús sexual en la infància i l’adolescència, amb menor satisfacció sexual percebuda, menor confiança i més dificultats de comunicació amb la parella.

El treball ha enquestat 917 dones adultes que van acudir el 2008 als 24 centres del PASSIR per problemes relacionats amb la seva salut sexual i reproductiva. El 37,6% de les enquestades va afirmar haver patit algun tipus d’abús sexual durant la seva infància i adolescència. D’elles, el 53,3% va manifestar haver patit tocaments o haver estat obligades a tocar, i el 46,7% va referir-se a intents de penetració o penetració no consentida.

Llegiu-ne més aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies