Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dimecres 22 de Maig del 2024

Sessió pràctica

Ponent: Rita M. Planas Dangla

Professora Titular professora titular del Departament d’Enginyeria de Sistemes, Automàtica i Informàtica Industrial (ESAII) de l’UPC

Activitat gratuïta

Horari: de 18:00 a 20:00 hores

Lloc: Aula de Formació CEE Pont del Dragó
Carrer Gran de la Sagrera 179, Barcelona
Metro: 11 de setembre L9 i L10, La Sagrera i Fabra i Puig L1,
Renfe: Sant Andreu Arenal i Sant Andreu Comtal

Dimarts passat, 7 de febrer, vam tenir ocasió d’escoltar la Dra. Rita Planas exposant els avantatges d’incorporar la robòtica en l’àmbit educatiu. Per bé que la robòtica és un camp científic de rigorosa actualitat, el seu coneixement depassa la majoria dels mortals. Tant és així, que ni ens adonem de com, en què i fins quin punt els automatismes condicionen les nostres vides. I tocarà a les generacions nascudes en el món digital la feina d’aprendre el valor de la robòtica com a eina d’anàlisi i de poder crític.

Per això, com diu la Dra. Planas, “la robòtica educativa és una eina i no un fi en sí mateix. Desenvolupa de forma natural un apropament a la solució de problemes derivats de diferents àrees de coneixement: matemàtiques, ciències naturals i experimentals tecnologia, ciències de la informació i la comunicació, etc…“. Afirma també que “és un ambient d’aprenentatge innovador on els estudiants ocupen la major part del temps simulant fenòmens i mecanismes, construint prototips, dissenyant elements, ja siguin representacions de la realitat tecnològica existent, o fruits de la seva pròpia invenció. La robòtica és una bona eina, perquè sempre presenta reptes: no té una solució, en té moltes, de manera que desperta la curiositat, la creativitat, l’interès, l’atenció…” I això és el que volem per als estudiants: que raonin, siguin crítics, capaços d’assumir riscos i d’entendre que èxit i fracàs formen part de cada vida.

Aquest plantejament i procés d’aprenentatge es va poder constatar gràcies a la pràctica feta amb uns petits robots que calia programar en els seus moviments més bàsics. A partir d’aquí, tot un món per davant. Certament se’ns va demostrar que la robòtica és una eina infinitament poderosa, vista l’enorme capacitat que té de desenvolupament i aplicació.

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies