Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dilluns 15 de Abril del 2024

Els pressupostos d’enguany han estat anomenats “els més socials de la història”. Així els van qualificar el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, i el portaveu del Gobierno i ministre d’Educació, Íñigo Méndez de Vigo. I és que encara que els fons totals destinats a les partides socials augmenta respecte anys anteriors a causa de la millora de l’economia, la inversió pública en relació al PIB va en retrocés. I això precisament afecta sobretot a l’àmbit de Méndez de Vigo: l’educació.

Així ho demostraven els pressupostos aprovats el passat mes d’abril, en els quals es veia que la despesa respecte al PIB s’havia enfonsat al 3.82%, el més baix des de 2007, després de tres anys de rebaixes en Educació i Sanita, dos dels àmbits més castigats. Aquesta davallada pressupostària s’ha tornat a fer palesa amb el Programa d’Estabilitat i el Pla Pressupostari que el Govern espanyol ha presentat a Brussel·les de cara al període 2018-2021.

D’aquest pla es destil·la que comencem el període en què l’Estat dedicarà menys esforços a l’educació des de 1995. I és que la despesa d’enguany baixarà fins el 3.7% del PIB el 2021. Però quan el ministre d’Hisenda és interpel·lat per aquesta reducció es remet a les xifres absolutes i no al tant per cent relatiu al Producte Interior Brut. Si es mira des d’aquest prisma, és cert que la inversió ha crescut des dels 2.525 milions del 2017 fins els 2.600 d’enguany, amb un augment del 3%.
Llegiu-ne més aquí
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies