Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Diumenge 14 de Juliol del 2024

8 de novembre de 2016

Internet de les coses

Materials manipulables i digitals a l’aula

Ponent: Joaquim Fonoll

Horari: de 18:00 a 19:30 (1 hora de presentació + mitja de debat)
Gratuït
Lloc: Aula de Formació CEE Pont del Drago
Carrer Gran de la Sagrera 179, Barcelona
Metro 11 de setembre L9 i L10
La Sagrera i Fabra i Puig L1,
Renfe Sant Andreu Arenal i Sant Andreu Comtal

Cal inscripció prèvia a: http://acte.cat/conferencies

T’imagines un món on els objectes es parlin? Que la nevera encarregui la compra al supermercat, la roba demani un rentat delicat a la rentadora, o el forn olori el pollastre, perquè no es cremi?

T’imagines un triangle de fusta que digui a l’ordinador “sóc vermell”, una foto de paper que escrigui “PERE”, com el teclat, o un mineral que sàpiga si és guix o sílex? Aquest món el tenim més a prop del que ens pensem i és el IoT Internet of Thing.
Cada dia estem més rodejats d’objectes que es parlen entre ells. Telèfons i centraletes, les caixes i els productes dels supermercats, els pàrquings que vigilen les matrícules del cotxe, les portes de les botigues vigilen que no surti cap producte i moltes altres, que per invisibles ens són desconegudes.

El que us oferim és aprofitar aquest avenç tecnològic per a treure’n profit educatiu. Treballar amb objectes físics que es poden tocar i manipular, però que alhora parlen amb l’ordinador i esdevenen digitals a la pantalla.

Mostrarem experiències a educació infantil de matemàtiques, lecto-escriptura i joc simbòlic, així com propostes pel taller i laboratori per a alumnes més grans.

Descarreglables

Com a deferència als assistents i a aquells que per un motiu o altre no van poder assitir a la xerrada deixem la presentació en format PDF i uns vídeos que mostren els materials presentats a la sessió.

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies