Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Diumenge 15 de Setembre del 2024

Vivim en un moment que sembla que la lluita feminista ocupa un primer pla en l’actualitat. El proper 8 de març hi ha convocada a tot el món una vaga total feminista. D’aquesta manera, el moviment feminista s’ha situat no només en els àmbits que ja ocupava, sinó també en el centre del treball que sobre les desigualtats que existeixen es duu a terme arreu del món. Es tracta d’una vaga laboral per denunciar les desigualtats i la bretxa salarial, entre altres reivindicacions. Segons l’última Enquesta d’Estructura Salarial del juny de 2017, la bretxa a Catalunya se situa en el 24% del salari mitjà anual, és a dir, que en una jornada laboral de 8 hores les dones treballem quasi dues hores sense cobrar-les. Però el més nou és que també serà una vaga de cures.

Al mateix temps, només als Països Catalans, l’any 2017 es van produir 13 feminicidis oficials i 28 no oficials. Feminicidi és l’assassinat de dones pel fet de ser dones, assassinats perpetrats per homes i motivats per odi, menyspreu, plaer o sentit de possessió cap a les dones. I quan es parla d’acabar amb les desigualtats, amb la violència i les agressions masclistes, sempre es mira cap al món educatiu i s’apunta l’educació com a eina imprescindible per aconseguir una societat lliure de sexisme.

De fet les feministes i en el cas que ens ocupa, les dones feministes educadores i alguns mestres homes, fa anys que treballem per oferir una educació coeducativa, ja que sense coeducació no hi ha educació. Ja el 1976 es va veure que coeducar no significa només que nenes i nens estiguin junts a l’aula, sinó que cal oferir una educació que trenqui amb els estereotips sexistes i que els permeti trobar la pròpia manera de ser dona o home. I que reconegui els sabers, les experiències i els coneixements que al llarg de la història han fet les dones i els homes. Una educació que reconegui les diferències, però que contribueixi que les diferències no es transformin amb desigualtats.

Descobriu-ne més aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies