Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Diumenge 23 de Juny del 2024

Ara fa trenta anys, les escoles de Barcelona de titularitat municipal, que històricament havien donat sempre molta importància a la música, van començar a organitzar-se per tal que els alumnes dels diferents centres es trobessin per cantar junts. Així és com va fer les seves primeres passes la Cantània, una experiència musical per la qual passen cada any centenars de professors de música i al voltant de 40.000 alumnes de Primària a Catalunya i Espanya.

Una d’aquestes professores pioneres, la de l’Escola del Mar, era l’Assumpció Malagarriga, que posteriorment es faria càrrec de l’àrea de música de l’IMEB i, a partir de la inauguració de l’Auditori l’any 1999, del seu servei educatiu. Malagarriga és la responsable de que la Cantània s’hagi convertit en un autèntic fenomen educatiu, que any rere any és adoptat per més ciutats europees i llatinoamericanes, si bé ella precisa que no n’és la creadora, ja que aquest mèrit correspon a Maria Àngels Arnaus, que va ser catedràtica del conservatori de música municipal.

L’any 2015, mentre era a Porto per qüestions laborals, Malagarriga va patir un ictus que a Urgències li van intervenir tard i malament. De resultes d’allò va haver d’agafar la invalidesa permanent i començar una llarga rehabilitació. Ara li tocaria la jubilació, i per aquest motiu aquest diumenge a les 12 hores L’Auditori li prepara un concert d’homenatge, a iniciativa d’un grup de companys de feina amb els quals va treballar durant anys al servei d’educació. L’accés al concert és exclusiu per invitació, però continuarà a partir de les 13.15 hores amb música en viu a l’exterior per a tot aquell que s’hi vulgui apuntar. “Estic nerviosa, però em fa molta il·lusió, sobretot perquè sento que no m’he acomiadat de moltes persones que estimo, i que sense que elles ho sàpiguen m’han ajudat molt a recuperar-me”, explica a El Diari de l’Educació. “Quan tens un ictus es para tot de cop, jo treballava amb centenars de persones i de sobte tot es va acabar”, afegeix. Diumenge l’esperen 600 convidats.

Descobriu-ne més aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies