Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Diumenge 16 de Juny del 2024

El lingüista valencià Jesús Tuson (1939-2017), convençut de la pluralitat lingüística, defensava la dignitat i la igualtat de les llengües, per minoritàries que fossin. Tuson ens ha deixat un llegat immensament valuós en el terreny de la història de la lingüística, la semàntica, la poètica, la teoria i la història de l’escriptura. Un llegat, tan important com impecable, que en aquest article em seria difícil de concretar. Valgui, doncs, aquest article sobre les metàfores del llenguatge musical com a agraïment i homenatge a la seva impagable tasca divulgadora.

Parlar de Tuson no és gratuït. De la seva erudició vàrem aprendre, d’entre moltes altres coses, que vivim envoltats de segons sentits de metàfores. No tenim cap més remei que acudir a la comunicació metafòrica quan no tenim prou adjectius que expliquin les nostres experiències sensorials i cognitives.

Descobriu-ne més aquí

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies