Associació Catalana per la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Facebook
  • ACTE - Twitter
Dijous 30 de Maig del 2024

Robòtica Creativa i ODS amb Micro:bit

, , ,
Robòtica Creativa i ODS amb Micro:bit

Formador Bernat Llopis

Aquest curs combina la creativitat amb la tecnologia. Els estudiants exploraran projectes de programació i robòtica que aborden temes dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, com ara la salut i el benestar, l’educació de qualitat o l’acció climàtica, utilitzant la plataforma gratuïta de codi obert en línia MakeCode per a la placa Micro:bit.
La interfície gràfica de Makecode és molt intuïtiva i amable, pots provar cada programa en una simulació en temps real i no es necessita disposar físicament de la placa.
Amb este curs es pretén ajudar els docents i educadors a comprendre el potencial de les activitats amb suport STEAM per a implementar dinàmiques d’aula.

Objectius

  1. Identificar els conceptes clau de la robòtica
  2. Aplicar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)
  3. Programar i construir amb Micro:bit

Continguts

Els continguts del curs estan estructurats en diferents unitats, que els participants podran escollir, cadascuna de les quals es relaciona amb un ODS.
UD 1 – ODS 3: salut i benestar
Ens iniciarem en la programació i funcionament de micro:bit amb MakeCode treballant interacions i seqüències, per a crear un dispositiu que ajude a relaxar-se regulant la respiració
mitjançant una seqüència d’animació.
UD 2 – ODS 5: Igualtat de gènere
Les dones sempre han sigut presents en el món de la programació i en esta unitat seguirem els passos de Joan Clarke, la dona que haquejà als Nazis, treballant els algorismes i les variables per a crear un generador de contrasenyes.
UD 3 – ODS 9: Indústria, innovació i infraestructura
Treballarem el maneig de dades per a emmagatzemar-los i saber utilitzar-los per a prendre decisions emprant els sensors de micro:bit per a crear un assistent digital que ajude a decidir en funció de la temperatura.
UD 4 – ODS 10 – Reduir les desigualtats
La tecnologia podria ajudar a resoldre problemes i per això treballarem un algorisme de pseudocodi per a idear un prototip d’una roda de llum intermitent per a ajudar a millorar la seguretat viària nocturna per a usuaris de cadires de rodes.
UD 5 – ODS 14 – Vida Submarina
Usarem les entrades (sensors) i les eixides (llum i so) de micro:bit per a dissenyar i fabricar prototips de solucions que eviten que espècies marines queden atrapats en xarxes de pesca.
UD 6 – ODS 15 – Vida de Ecosistemes Terrestres
Per a este repte se’ns ha encomanat la creació d’un producte que aju de a protegir elsboscos i combatre la desforestació. Les autoritats volen un producte que es puga subjectar als arbres per a alertar a les autoritats si els fusters il·legals talen arbres. Per a fer-ho, crearem un programa que use els sensors de micro:bit per a permetre’ns detectar quan un arbre ha sigut talat.

Inscripció

Skills

Posted on

8 maig, 2022

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies