Associació Catalana per a la Telemàtica Educativa

  • ACTE - Instagram
  • ACTE - Youtube
  • ACTE - Facebook
Dijous 19 de Juny del 2025

No ens toqueu les avaluacions

,

Curs presencial a  Ripoll
Dies  

  • 2  de juliol de 2025
    • Projecció documental : “ L’hora dels infants” ( cinema Teatre Comtal de Ripoll) (19.00 h)

  • 3 de juliol de 2025
    • XERRADA: Avaluar per aprendre amb sentit ( Mercè Mas i Ferrer) (9.00 h – 11.00 h )
    • DINÀMICA : Els instruments d’avaluació, toquem de peus a terra  (Mercè Mas i Ferrer) (11.30 h – 13.00 h )
    • COMPROMÍS D’ARRELAMENT AL TERRITORI : Embolica que fa fort! (13:00 h – 14.30 h)
    • DINAR FÒRUM (14.30 h- 17.00h )
    • TALLER DE GLOSA: Alegria i creativitat per transformar l’escola (17.00 h- 19.00 h)
    • RUTA PER TOTES LES E-TAPES EDUCATIVES (19.30 h- 21.30h)

Curs en col·laboració amb el Grup de Mestres del Ripollès
Curs 15h de formació
Certificat de 30 h per a interins 
amb activitats complementàries

Presentació

L’escola pública s’erigeix com a servei essencial que protegeix el bé comú i el sentit democràtic de la comunitat. La cultura és intrínseca al territori i l’escola transformadora tracta de donar-li significat integrant dins del currículum tot el que s’aprèn dins i fora de l’aula.

Volem que el col·lectiu de mestres de la Comarca ens  tornem a il·lusionar per a treballar per una educació alliberadora i compromesa amb el desenvolupament integral dels estudiants i la seva comunitat

Objectius

1. Treballar per la formació dels i les ensenyants en clau de cohesió social i reflexió de la pròpia pràctica dins d’aquest marc.
2. Analitzar la innovació versus la renovació pedagògica com a eina per la transformació social.
3. Analitzar la pràctica educativa

Continguts

Sessió 1: Mirades transformadores sobre la infància i l’educació

Projecció documental: L’hora dels infants

A través d’aquest documental, es promou una reflexió compartida sobre la visió de la infància i el dret dels infants a ser escoltats, a participar i a créixer en entorns educatius respectuosos i acollidors. Aquesta activitat connecta amb el Decret 175/2022 en el seu reconeixement de l’infant com a protagonista del seu propi aprenentatge, i amb l’impuls de metodologies actives que parteixen de la seva realitat i dels seus interessos.

Sessió 2: Avaluar per aprendre, aprendre a avaluar

Xerrada: Avaluar per aprendre amb sentit

Reflexió sobre una avaluació formativa, orientadora i globalitzadora, en coherència amb el marc avaluatiu del Decret 175/2022, que destaca la necessitat d’una avaluació contínua que promogui el creixement personal i acadèmic, i que serveixi com a eina d¿aprenentatge, no només de qualificació.

Esmorzar-fòrum

Espai de diàleg distès per compartir experiències, bones pràctiques i mirades diverses entorn del sentit i les funcions de l’avaluació, tot afavorint una cultura professional reflexiva i col·laborativa, com promou el decret.

Dinàmica: Els instruments d’avaluació toquen de peus a terra

Activitat pràctica per identificar, analitzar i valorar diferents instruments d’avaluació (rúbriques, graelles d¿observació, portafolis, diaris d¿aprenentatge¿), vetllant perquè siguin útils, contextualitzats i alineats amb els criteris d’avaluació del currículum competencial. Es posa l’accent en la transferència a la pràctica real i en l’equitat educativa.

Compromís d’arrelament al territori: Embolica que fa fort!

Taller vivencial per dissenyar propostes pedagògiques connectades amb l’entorn proper, com recomana el Decret 175/2022 quan emfatitza la necessitat de contextualitzar els aprenentatges i afavorir l’arrelament cultural i social de l’alumnat. Es treballa el vincle entre escola i comunitat.

Sessió 3: Cultura, creativitat i aprenentatge globalitzat

Dinar-fòrum: Ens agrada l’escudella barrejada

A partir del símbol de la diversitat d¿ingredients, es promou un espai de conversa sobre la diversitat d’enfocaments, metodologies i ritmes d’aprenentatge, recollint un dels pilars del decret: la personalització i inclusivitat de l’acció educativa.

Taller de glosa: Alegria i creativitat per transformar l’escola

Activitat artística i participativa que afavoreix l’expressió oral, el treball col·laboratiu i la creativitat. En coherència amb el Decret 175/2022, es promou l¿ús de llenguatges diversos (oral, musical, corporal, artístic…) com a mitjans d¿aprenentatge competencial i vivencial, tot fomentant la cultura popular com a eina educativa.

Ruta per totes les e-tapes educatives

Recorregut simbòlic o físic per les diferents etapes educatives que possibilita una visió continuada, global i coherent de l’aprenentatge al llarg de l¿etapa bàsica (infantil, primària i secundària). Es fomenta la mirada compartida, la coherència metodològica i l’acompanyament a l’alumnat al llarg del seu itinerari formatiu, d¿acord amb la visió globalitzadora del decret.

Tancament i retorn compartit

Cada sessió esdevé una oportunitat per construir coneixement conjunt, i per establir compromisos docents que afavoreixin una educació transformadora, en sintonia amb els principis fonamentals del Decret 175/2022: equitat, inclusió, competencialitat, significativitat, arrelament i benestar.

Skills

Posted on

15 febrer, 2024

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la base de les dades de navegació dels visitants. Si continues navegant entenem que acceptes el seu ús i, en cas de no acceptar la seva instal·lació, hauràs de visitar l'apartat de Política de Cookies , on trobaràs la forma d'eliminar-les o rebutjar-les. ACEPTAR
Aviso de cookies