Formador: Roger Llopart
Curs impartit amb col·laboració amb SAÓ
Els participants podran explorar solucions i formular propostes basades en evidències, partint de les seves pròpies experiències.
Aquest enfocament facilitarà que cadascú pugui trobar respostes pràctiques adaptades a les seves necessitats a l¿aula.
El rol del docent en aquest curs serà el de guiar el procés d¿aprenentatge, promovent la participació activa i orientant les activitats de grup. A més, conceptualitzarà els continguts i les conclusions que es vagin generant, de manera que tots els participants puguin entendre millor les eines i estratègies treballades.
Proposem una metodologia dinàmica i participativa, centrada en l’aprenentatge actiu a partir de situacions reals. Utilitzarem estudis de cas, dinàmiques de grup i exercicis de rol, que ens permetran treballar els conceptes en contextos concrets i quotidians que tots coneixem.
Objectius:
1. Fomentar la conscienciació sobre la importància d’establir límits de manera respectuosa, preservant la relació i el vincle emocional entre els docents i els alumnes.
2. Reflexionar sobre estratègies de gestió positiva que afavoreixin un clima d’aula segur i col·laboratiu, tot potenciant una convivència harmònica.
3. Promoure una comunicació emocional efectiva que permeti identificar i expressar els sentiments de manera constructiva, facilitant el desenvolupament de l’educació
emocional dins i fora de l’aula.
Continguts:
– Les normes: Com les podem crear, repensar i destruir.
– Les conseqüències de les expectatives.
– Cercles restauratius i la cultura dels centre.
– Els models: Del conductista al psicodinàmic.
– Alternatives al càstig: Les conseqüències lògiques i naturals.
– Clima i cultura escolar com a potenciador del benestar comú en el grup